در حال بارگذاری ...

  • دسته بندی ها

  • بوهیر

  • پیشنهاد های ویژه

  • مجله بوهیر

  • ارتباط با بوهیر

۰۸۷۷ ۲۸۴۲ - ۰۲۱

شما اینجا هستید :

بوهیر
  1. بلاگ
  2. تفاوت قهوه و قهوه فوری + تفاوت اسپرسو و نسکافه
تفاوت قهوه و قهوه فوری + تفاوت اسپرسو و نسکافه

تفاوت قهوه و قهوه فوری + تفاوت اسپرسو و نسکافه

نوشیدنی محبوب و پرمصرف قهوه، گونه‌های مختلفی دارد که هر کدام عطر و طعم منحصربه‌فردی دارند و مصرف آنها تجربه‌های متفاوتی به‌همراه خواهد داشت. به‌طور کلی همه انواع قهوه از درختچه‌های عربیکا یا روبوستا و درصد بسیار کمی از لیبریکا برداشت می‌شوند و تفاوت آنها در نوع و میزان آسیاب و از همه مهم‌تر تهیه و عرضه اولیه آنها است. در واقع دانه‌های لوبیایی درختچه‌های قهوه به سه روش عرضه می‌شوند؛ روش اول، عرضه به‌صورت دانه‌ایی که برای استفاده آنها نیاز به آسیاب قهوه دارید. روش دوم، قهوه آسیاب‌شده که به در سایزهای مختلفی (مختص نوشیدنی‌های مختلف از جمله قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو) آسیاب می‌شوند و روش سوم، قهوه فوری که کاملا متفاوت از روش اول و دوم است. نتیجه دانه قهوه و قهوه آسیاب‌شده (پودر قهوه) نوشیدنی‌های مشابهی است که نیاز به عصاره‌گیری دارند. در مقابل، قهوه فوری به این مرحله نیاز ندارد و آماده مصرف است. نسکافه یکی از محبوب‌ترین مدل‌های قهوه فوری به‌شمار می‌آید و اسپرسو یکی از پرمصرف‌ترین روش‌های تهیه قهوه آسیاب‌شده (لازم به عصاره‌گیری) است. در این مطلب به مقایسه اسپرسو و نسکافه و بیان تفاوت‌های قهوه و قهوه فوری خواهیم پرداخت.

خلیل هیبتانی پناه

۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۲۱:۰۶:۳۹

زمان مورد نیاز برای مطالعه :

۱۰

دقیقه

نوشیدنی محبوب و پرمصرف قهوه، گونه‌های مختلفی دارد که هر کدام عطر و طعم منحصربه‌فردی دارند و مصرف آنها تجربه‌های متفاوتی به‌همراه خواهد داشت. به‌طور کلی همه انواع قهوه از درختچه‌های عربیکا یا روبوستا و درصد بسیار کمی از لیبریکا برداشت می‌شوند و تفاوت آنها در نوع و میزان آسیاب و از همه مهم‌تر تهیه و عرضه اولیه آنها است. در واقع دانه‌های لوبیایی درختچه‌های قهوه به سه روش عرضه می‌شوند؛ روش اول، عرضه به‌صورت دانه‌ایی که برای استفاده آنها نیاز به آسیاب قهوه دارید. روش دوم، قهوه آسیاب‌شده که به در سایزهای مختلفی (مختص نوشیدنی‌های مختلف از جمله قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو) آسیاب می‌شوند و روش سوم، قهوه فوری که کاملا متفاوت از روش اول و دوم است. نتیجه دانه قهوه و قهوه آسیاب‌شده (پودر قهوه) نوشیدنی‌های مشابهی است که نیاز به عصاره‌گیری دارند. در مقابل، قهوه فوری به این مرحله نیاز ندارد و آماده مصرف است. نسکافه یکی از محبوب‌ترین مدل‌های قهوه فوری به‌شمار می‌آید و اسپرسو یکی از پرمصرف‌ترین روش‌های تهیه قهوه آسیاب‌شده (لازم به عصاره‌گیری) است. در این مطلب به مقایسه اسپرسو و نسکافه و بیان تفاوت‌های قهوه و قهوه فوری خواهیم پرداخت.

تفاوت قهوه و قهوه فوری + تفاوت اسپرسو و نسکافه

فهرست مطالب

اصلی ترین تفاوت قهوه و قهوه فوری: نوع تهیه اولیه

همان‌طور که اشاره هر دو نوع قهوه از درختچه‌های عربیکا، روبوستا یا لیبریکا برداشت، آسیاب و عرضه می‌شوند و به‌نوعی منشا یکسانی دارند. (این تفاوت منشا سایر تفاوت‌های قهوه و قهوه فوری محسوب می‌شود)

مرحله تهیه و عرضه اولیه قهوه نیازمند آسیاب که برای تهیه نوشیدنی‌های مختلف از جمله اسپرسو و خانواده بزرگ آن مورد استفاده قرار می‌گیرد به این ترتیب است: ابتدا دانه قهوه از درختچه‌های مدنظر گرفته، سپس به اندازه بسیار ریزی آسیاب می‌شود.

سایز آسیاب دانه‌های قهوه در این نوع، بسته به سفارش شرکتی که آن را بسته بندی می‌کند، متفاوت است و معمولا بسیار ریز آسیاب می‌شود.

مرحله تهیه و عرضه اولیه نسکافه (قهوه فوری): بعد از برداشت دانه‌های قهوه از درختچه‌ها و آسیاب در سایزهای نسبتا ریز، آنها در برج مخصوص تهیه قهوه فوری دم و سپس خشک می‌کنند. (در ادامه به تاریخچه قهوه فوری و نسکافه می‌پردازیم)

دومین تفاوت قهوه و قهوه فوری: قهوه فوری حلال است!

دومین تفاوت قهوه فوری و قهوه نیازمند عصاره‌گیری «نحوه تهیه نوشیدنی» است؛ قهوه فوری یکبار دم‌آوری شده و نیاز دوباره به عصاره‌گیری قهوه ندارد و برای حاضر کردن آن، فقط کافیست نسکافه را در آب جوش حل کنید.

در مقابل، برای تهیه قهوه معمولی که فقط آسیاب شده است، نیاز به طی کردن مراحل عصاره‌گیری با استفاده از فیلتر پارچه‌ایی، کاغذی یا فلزی، دستگاه اسپرسو ساز یا قهوه جوش دارید.

اسپرسو بهترین روش تهیه قهوه است که برای تهیه آن در منزل، نیاز به خرید اسپرسوساز دارید. استفاده از اسپرسوساز بسیار راحت و عملکرد آن بسیار سریع است. برای انتخاب بهترین دستگاه اسپرسوساز، می‌توانید از مطلب اسپرسو ساز خوب چی بخرم؟ بهره ببرید.

زمان حاضر شدن قهوه فوری و قهوه معمولی متفاوت است

سومین تفاوت قهوه و نسکافه (قهوه فوری) «زمان حاضر شدن نوشیدنی» است؛ مراحل تهیه قهوه معمولی بیشتر از قهوه فوری (نسکافه) است و برای حاضر کردن آن به زمان بیشتری نیاز دارید.

در واقع یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت نسکافه و سایر قهوه‌های فوری، سرعت آماده‌شدن و عدم نیاز به دستگاه یا فیلتر برای عصاره‌گیری است. قهوه معمولی به روش‌ها مختلف و با استفاده از دستگاه‌های عصاره‌گیری قابل تهیه است. (در ادامه چند مورد از محبوب‌ترین روش‌های تهیه قهوه را معرفی خواهیم کرد) همچنین در مطلب فواید قهوه به مهم‌ترین فواید و تاثیر آن بر لاغری پرداخته‌ایم که می‌توانید از اطلاعات مفید آن در مورد نوشیدنی محبوب‌تان بهره ببرید.

کافئین قهوه بیشتر است یا نسکافه؟

کافئین پر‌مصرف‌ترین و به‌نوعی قوی‌ترین محرک در جهان است و قهوه بزرگترین منبع تغذیه و دریافت کافئین محسوب می‌شود. میزان کافئین موجود در قهوه آسیاب‌شده که نیاز به عصاره‌گیری دارد، از نسکافه که از قبل دم‌آوری شده و در دسته قهوه‌های فوری قرار می‌گیرد، بیشتر است. هنگام تهیه اولیه نسکافه، قهوه کافئین بسیار زیادی را از دست می‌دهد.

به‌طور دقیق: یک فنجان نسکافه (که معادل یک قاشق چای‌خوری است) حاوی ۳۰ تا ۹۰ میلی‌گرم کافئین است. در حالی که یک فنجان قهوه ۷۰ تا ۱۴۰ میلی‌گرم کافئین به بدن شما منتقل می‌کند.

بهتر است بدانید، کافئین موجود در یک فنجان قهوه فوری (نسکافه) و قهوه نیازمند عصاره‌گیری به میزان آب، نوع قهوه، نوع آسیاب، میزان آسیاب و چند عامل دیگر نیز بستگی دارد. در نتیجه بهتر است به‌جای اعداد دقیق، از نسبت آنها استفاده شود.

از طرفی قهوه‌های فوری با میزان کافئین متفاوت عرضه می‌شوند که بسته به نیاز و ذائقه می‌توان انتخاب کرد. میزان کافئین قهوه‌های آسیاب‌شده معمولی نیز متفاوت است که کافئین موجود در بسته بندی‌های مختلف پودر قهوه که برای تهیه مدل‌های متنوع این نوشیدنی عرضه می‌شود، متغیر است. 

مقایسه قهوه فوری و قهوه معمولی در نوع قهوه استفاده شده

همان‌طور که اشاره شد، به‌طور کلی سه نوع درختچه قهوه شامل عربیکا که محبوب‌ترین نوع قهوه است که بیش از ۷۵ درصد قهوه جهان از آن تهیه می‌شود، روبوستا که نزدیک به ۲۰ درصد از آن را سهیم است و لیبریکا به‌عنوان یک گونه کم‌یاب است.

عربیکا کافئین کمتری نسبت به روبوستا دارد؛ اما عطر و طعم آن مطلوب‌تر و دل‌چسب‌تر است و بسته‌هایی که در ترکیب آنها عربیکا سهم بیشتری دارد، خوش‌طعم‌تر هستند. (لازم است بدانید بسته‌بندی‌های قهوه متفاوت و برخی از آنها ترکیبی از قهوه عربیکا و روبوستا با درصدهای متفاوت هستند)

از آنجایی که نحوه تهیه و مصرف نسکافه (قهوه فوری) سبب کاهش میزان کافئین آن می‌شود، شرکت‌های تولیدکننده، بیشتر به سمت قهوه روبوستا (که حاوی کافئین بیشتری است) می‌روند تا میزان کافئین را تا حد زیادی حفظ کنند.

ولی همچنان کافئین قهوه فوری کمتر از قهوه آسیاب شده معمولی است و درج «100% کافئین» در بسته بندی‌های قهوه فوری، صرفا جنبه تجاری دارد. قیمت ارزان‌تر و مقاومت بیشتر آن در برابر امراض و آفات، دیگر دلایل استفاده از دانه‌های روبوستا جهت تهیه قهوه فوری هستند.

قهوه‌هایی که صرفا برای تهیه اسپرسو به‌واسطه دستگاه اسپرسوساز تهیه می‌شوند، معمولا ترکیبی از قهوه عربیکا و روبوستا هستند.

در نتیجه طعم و قیمت قهوه فوری (نسکافه) و قهوه آسیاب‌شده معمولی متفاوت است. در مطلب تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا به مقایسه این دو نوع قهوه پرداخته‌ایم.

تفاوت ششم قهوه و قهوه فوری: قیمت

قیمت قهوه فوری ارزان‌تر از قهوه نیازمند به عصاره‌گیری است. همان‌طور که گفته شد، شرکت‌های عرضه‌کننده قهوه فوری از روبوستا که کافئین بیشتر و قیمت کمتری دارد، استفاده می‌کنند.

و نیز از آنجایی که قهوه آسیاب‌شده  (به‌ویژه قهوه اسپرسو) حاوی عربیکای بیشتری است، کیفیت مطلوب‌تری دارد و خوش‌عطر و طعم‌تر است. در مطلب اسپرسو چیست؟ به تاریخچه، تعریف کلی، نحوه تهیه اسپرسو و تفاوت اسپرسو تک و اسپرسو دوبل پرداخته شده است.

تفاوت اسپرسو و نسکافه

اسپرسو یکی از ده‌ها روش تهیه قهوه و نسکافه یکی از پرفروش‌ترین برندهای قهوه فوری است که بعضا به اشتباه به‌عنوان یک نوع قهوه از نام‌برده می‌شود و حاضر کردن آن مانند قهوه‌های فوری در عرض یک دقیقه امکان‌پذیر است.

مراحل تهیه نسکافه در منزل به این ترتیب است: ابتدا یک قاشق چای‌خوری نسکافه و به اندازه کافی شکر را در یک لیوان ترکیب کنید. (میزان نسکافه و شکر متناسب با ذائقه‌های مختلف، متفاوت است)

در گام بعدی به‌اندازه نصف لیوان، آب به ترکیب شکر و نسکافه اضافه کرده، سپس ترکیب به‌دست‌آمده را هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. در آخر مقدار باقی‌مانده آب جوش را اضافه و دوباره هم بزنید. (استفاده از شکر اختیاری است. برخی از شیر نیز جهت طعم‌دار کردن نسکافه استفاده می‌کنند)

مراحل تهیه اسپرسو: اسپرسو به کمک سه دستگاه شامل اسپرسوساز، نسپرسوساز و موکاپات قابل تهیه است. موکاپات که تحت عنوان «اسپرسو ساز روگازی» نیز شناخته می‌شود و دارای سه قسمت شامل محفظه آب، سبد قهوه و محفظه عصاره به دست‌آمد» است.

مراحل تهیه اسپرسو در موکاپات: آب را به محفظه آب ریخته، سبد قهوه را حاوی پودر قهوه کرده، سپس آن را بر روی شعله متوسط گاز قرار داده تا به آرامی فرایند عصاره‌گیری را طی کند.

ساده‌ترین روش تهیه اسپرسو، استفاده از نسپرسو ساز است که فقط کافیست کپسول‌های قهوه (کپسول نسپرسو) را در دستگاه تعبیه و کلید عصاره‌گیری را فشار دهید. (در مطلب تفاوت اسپرسو ساز و نسپرسو ساز به تاریخچه و نحوه استفاده از این دو دستگاه پرداخته‌ایم).

پراستفاده‌ترین روش تهیه اسپرسو در منزل به‌وسیله دستگاه اسپرسو ساز صورت می‌گیرد که در مطلب نحوه کار با اسپرسو ساز خانگی به آموزش تهیه آسان اسپرسو در منزل پرداخته شده است.

تاریخچه قهوه فوری

قهوه فوری یا قهوه آماده، قدمت بسیار زیادی دارد و اولین بار فردی به‌نام دیوید استرنج نیوزلندی در شهر اینورکارگیل در سال ۱۸۹۰ میلادی آن را اختراع کرد و به ثبت رساند.

آقای استرنج اختراع خود را تحت عنوان «قهوه استرنج» عرضه کرد. قهوه فوری به‌سرعت، محبوبیت بسیار زیادی کسب کرد و شرکت‌های دیگری در کشورهای مختلف سعی در تولید آن با نام تجاری خود کردند.

در این بین شرکت سوئیسی نستله (Nestle) در سال ۱۹۳۸ موفق به ابداع فرایندی متفاوت برای تهیه قهوه فوری شد و آن را در بسته بندی تحت عنوان نسکافه عرضه کرد. روند پیشرفت نسکافه به‌گونه‌ایی بوده که امروزه بیشترین سهم را در بازار قهوه فوری در اختیار گرفته و محبوبیت و اعتبار بسیار زیادی کسب کرده است.

سایر بهترین مارک های قهوه فوری

علاوه‌بر نسکافه، برندهای متعدد دیگری در این زمینه فعالیت می‌کنند که آشنایی با آنها می‌توانند در انتخاب قهوه فوری کمک‌کننده باشد.

  • علی کافی
  • کلاسنو
  • دیویدف
  • جیکوبز
  • استارباکس

هر کدام از این برندها قهوه‌های فوری متفاوتی را عرضه می‌کنند. در ادامه به معرفی انواع قهوه فوری می‌پردازیم.

چند نوع قهوه فوری وجود دارد؟

قهوه فوری به ۳ روش قابل تهیه اولیه است:

  • قهوه فوری فریز شده: با کیفیت‌ترین نوع قهوه فوری است که معمولا از قهوه عربیکا تهیه می‌شود.
  • خشک شده با اسپری: ارزان‌تر و سطح پایین‌تر از مورد قبلی است و طی شدن فرایند آن همراه با از دست رفتن مقدار زیادی از کافئین خواهد بود.
  • ترکیب با کاسنی: ارزان‌ترین و کم‌کافئین‌ترین نوع قهوه است و کیفیت پایین‌تری نسبت به دو مورد قبلی دارد.

سوالات متداول

نسکافه چیست؟

نسکافه نوعی قهوه فوری است که بعضا به اشتباه تحت عنوان یک نوع قهوه جداگاه و منحصربه‌فرد شناخته می‌شود.

اسپرسو چیست؟

اسپرسو یکی از محبوب‌ترین روش‌های تهیه قهوه است که با استفاده از اسپرسو ساز، نسپرسو ساز یا موکاپات تهیه می‌شود و عطر و طعم متفاوتی با سایر روش‌های تهیه قهوه دارد.

قهوه عربیکا بهتر است یا روبوستا؟

روبوستا حاوی کافئین بیشتر تلخ‌تر است؛ اما عصاره دانه درختچه عربیکا طعم ملایم‌تر و مطلوب‌تری دارد.

کافئین اسپرسو بیشتر است یا نسکافه؟

به‌طور کلی کافئین پودر قهوه نیازمند به عصاره‌گیری بیشتر از قهوه فوری است. اسپرسو نتیجه عصاره قهوه قابل عصاره‌گیری است و نسکافه یکی از برندهای قهوه فوری به‌شمار می‌آید.

بهترین مارک های قهوه فوری کدامند؟

نسکافه - علی کافی - کلاسنو - دیویدف - جیکوبز - استارباکس

نسکافه ارزان تر است یا قهوه؟

قیمت بسته بندی‌های مختلف بسته به برند و نوع قهوه استفاده شده، متفاوت است. اما به‌طور کلی نسکافه ارزان‌قیمت‌تر از قهوه است.

برای تهیه نسکافه از چه نوع قهوه ایی استفاده می‌شود؟

شرکت‌های تولید کننده قهوه فوری (از جمله نسکافه) بیشتر از روبوستا بهره می‌گیرند. چون در فرایند تهیه اولیه آنها مقدار زیادی از کافئین قهوه از بین می‌رود و چون روبوستا کافئین بیشتری دارد، از آن استفاده می‌کنند تا مقدار کافئین را قهوه فوری را تا حدی حفظ کنند.

خرید سرخ کن فیلیپس
خرید سرخ کن نینجا

محصولات مرتبط

اسپرسو ساز مباشی مدل ECM 2010
۸,۴۸۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز زیگما مدل RL-333
۶,۸۹۰,۰۰۰ %۱۳
۵,۹۹۴,۳۰۰ تومان
اسپرسو ساز با مخزن شیر بیسمارک مدل BM2267
۱۱,۷۹۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز دسینی مدل 4040
۱۹,۲۹۰,۰۰۰ %۱۱
۱۷,۱۶۸,۱۰۰ تومان
اسپرسو ساز مباشی مدل ECM 2500
۱۵,۴۰۰,۰۰۰ %۱۱
۱۳,۷۰۶,۰۰۰ تومان

مطالب مرتبط

بهترین اسپرسوساز های بیسمارک + راهنمای خرید اسپرسوساز های بیسمارک
بهترین اسپرسوساز های بیسمارک + راهنمای خرید اسپرسوساز های بیسمارک

۱۴۰۴/۳/۲۰

بهترین اسپرسو ساز 1404 + بهترین مارک اسپرسو ساز
بهترین اسپرسو ساز 1404 + بهترین مارک اسپرسو ساز

۱۴۰۴/۳/۲۰

راهنمای جامع خرید سرویس قابلمه +  مدل های پرفروش
راهنمای جامع خرید سرویس قابلمه + مدل های پرفروش

۱۴۰۴/۳/۲۰

بهترین جاروبرقی ایستاده سیم دار و شارژی
بهترین جاروبرقی ایستاده سیم دار و شارژی

۱۴۰۴/۳/۲۰

پشتیبانی

دفتر مرکزی :

۰۸۷۷ ۲۸۴۲ - ۰۲۱

هفت روز هفته - ۲۴ ساعت شبانه روز

دفتر هرمزگان :

۴۰۱۲ ۳۳۹ - ۰۷۶۳

شنبه تا چهارشنبه - ۱۴ الی ۲۱

ارسال سریع کالا

مهلت

۷ روز بازگشت کالا

پشتیبانی تلفنی

تضمین اصالت کالا

فروشگاه اینترنتی بوهیر

خرید سرخ کن

خرید اسپرسو ساز

خرید جاروبرقی

خرید آبمیوه گیری

خرید مخلوط کن

خرید اتو

خرید چرخ گوشت

خرید همزن

خرید گوشت کوب

خرید خرد کن

بهترین سرخ کن ها

بهترین اسپر سوساز ها

بهترین جاروبرقی ها

بهترین آبمیوه گیری

خرید مولتی کوکر

ارتباط با بوهیر

درباره بوهیر

سوالات متداول

قوانین و شرایط

پیگیری سفارش

عضویت در خبرنامه بوهیر
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت ایده سریر نوآوران ایرمان قشم (بوهیر) می‌باشد.