در حال بارگذاری ...

  • دسته بندی ها

  • بوهیر

  • پیشنهاد های ویژه

  • مجله بوهیر

  • ارتباط با بوهیر

۰۸۷۷ ۲۸۴۲ - ۰۲۱

شما اینجا هستید :

بوهیر
  1. بلاگ
  2. تفاوت لاته و ماکیاتو + طرز تهیه در منزل
تفاوت لاته و ماکیاتو + طرز تهیه در منزل

تفاوت لاته و ماکیاتو + طرز تهیه در منزل

ماکیاتو و لته (لاته) دو نوشیدنی محبوب از خانواده قهوه هستند که طعم بسیار مطلوبی دارند. پایه این دو نوشیدنی، اسپرسو است و از ترکیب اسپرسو با شیر و مواد افزودنی مختلف تهیه می‌شوند. ماکیاتو و لاته طعم متفاوتی دارند و بعد از ورود به منوی کافی شاپ‌ها، به‌سرعت مورد استقبال افراد مختلف با ذائقه‌های متفاوت قرار گرفتند. به‌گونه‌ایی که امروزه در منزل نیز ماکیاتو و لاته را تهیه و سرو می‌کنند. در این مطلب به تفاوت لاته و ماکیاتو و روش تهیه کافی شاپی آنها در منزل پرداخته‌ایم.

خلیل هیبتانی پناه

۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۲۱:۰۶:۴۰

زمان مورد نیاز برای مطالعه :

۶

دقیقه

ماکیاتو و لته (لاته) دو نوشیدنی محبوب از خانواده قهوه هستند که طعم بسیار مطلوبی دارند. پایه این دو نوشیدنی، اسپرسو است و از ترکیب اسپرسو با شیر و مواد افزودنی مختلف تهیه می‌شوند. ماکیاتو و لاته طعم متفاوتی دارند و بعد از ورود به منوی کافی شاپ‌ها، به‌سرعت مورد استقبال افراد مختلف با ذائقه‌های متفاوت قرار گرفتند. به‌گونه‌ایی که امروزه در منزل نیز ماکیاتو و لاته را تهیه و سرو می‌کنند. در این مطلب به تفاوت لاته و ماکیاتو و روش تهیه کافی شاپی آنها در منزل پرداخته‌ایم.

تفاوت لاته و ماکیاتو + طرز تهیه در منزل

فهرست مطالب

اولین تفاوت ماکیاتو و لاته: ترکیبات

ماکیاتو یک نوشیدنی ایتالیایی است (ماکیاتو در زبان ایتالیایی به معنی «لکه‌دارشده» است) که از ترکیب شیر و اسپرسو تهیه می‌شود. در در واقع شما با شیر اسپرسو موجود در فنجان را لکه‌دار می‌کنید.

لاته نیز یک نوشیدنی از کشور ایتالیا است (لته در زبان ایتالیایی: شیر) که مانند ماکیاتو از ترکیب شیر و اسپرسو تهیه می‌شود و پایه این دو نوشیدنی تقریبا یکسان است. تفاوت ماکیاتو لاته را مواد افزودنی دیگر و نحوه و میزان استفاده از شیر، نمایان می‌کند که در ادامه به آنها به‌طور دقیق خواهیم پرداخت.

قبل از پرداختن به تفاوت‌های ریز و درشت ماکیاتو لاته بهتر است بدانید که برای حاضر کردن اسپرسوی مورد نیاز جهت تهیه لاته و ماکیاتو، بهتر است از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید.

با خرید اسپرسوساز قادر به تهیه سریع و آسان اسپرسو خواهید بود. این دستگاه، بالاترین سطح کیفیت را ارائه می‌کند و اسپرسوی شما واقعی‌ترین طعم را (نسبت به موکاپات و دستگاه‌های دیگر) خواهد داشت.

مواد افزودنی چطور منجر به تفاوت لاته و ماکیاتو می‌شوند؟

ماکیاتو به ۳ روش مختلف تهیه می‌شود که ذائقه‌های مختلف می‌توانند بین آنها انتخاب کنند. به همین واسطه تبدیل به یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های خانواده اسپرسو شده است. انواع ماکیاتو عبارتند از: اسپرسو ماکیاتو - لاته ماکیاتو و کارامل ماکیتو. در ادامه مواد مورد نیاز هر کدام را معرفی می‌کنیم و دستور تهیه آنها را خواهیم گفت.

در مقابل، لاته یک روش تهیه عمومی دارد که فقط از آن استفاده می‌شود. لاته دارای ۳ لایه به ترتیب (از پایین فنجان) یک شات اسپرسو + شیر بخار داده‌شده + فوم شیر است. (فوم شیر غلیظ‌تر از شیر بخار داده‌شده است و در اثر افزایش میزان بخاردهی شیر تهیه می‌شود تا تبدیل به کف شود)

مطلب پیشنهادی: تفاوت قهوه و قهوه فوری

میزان استفاده از این ۳ ماده در تهیه لاته به این شرح است: یک شات اسپرسو + ۲ برابر یک شات اسپرسو، شیر بخار داده‌شده و در نهایت نصف یک شات اسپرسو از فوم شیر.

اسپرسو ماکیاتو: این نوشیدنی ساده ترکیب یک شات اسپرسو و مقدار بسیار کمی شیر بخار داده‌شده است. بیشتر برای کاهش تلخی اسپرسو از این روش استفاده می‌شود.

لاته ماکیاتو: شباهت بسیار زیادی با لاته دارد و مانند آن از ترکیب شیر بخار داده‌شده + اسپرسو و فوم شیر تهیه می‌شود. اما ترتیب اضافه کردن آنها متفاوت است.

ترتیب اضافه کردن شیر و اسپرسو به لاته ماکیاتو: ابتدا شیر بخار داده‌شده، سپس فوم شیر را اضافه و در نهایت با استفاده یک شات اسپرسو، لکه‌ایی غلیظ و زیبا ایجاد کنید.

نفوذ اسپرسو به فوم شیر و سپس رسیدن به شیر بخار داده‌شده، زیبایی و جلوه منحصربه‌فردی را ایجاد می‌کند. همچنین بر طعم نوشیدنی نیز تاثیر زیادی دارد.

کارامل ماکیاتو: برای تهیه این نوشیدنی از مقدار شیر کاسته و به‌جای آن از سیروپ کارامل استفاده می‌شود. لایه کارامل طعم لذیذ و ظاهر زیبایی به نوشیدنی می‌دهد.

ترتیب اضافه کردن مواد مورد نیاز جهت تهیه کارامل ماکیاتو: لایه اولیه را با سیروپ کارامل ایجاد، سپس اسپرسو اضافه و در ادامه شیر بخار داده‌شده ریخته می‌شود. شما کدام ترکیب را می‌پسندید؟ و بین ماکیاتو و لاته کدام را انتخاب می‌کنید؟

تفاوت دوم ماکیاتو و لته: فنجان سرو

همان‌طور که اشاره شد، ماکیاتو و لته تفاوت چندانی ندارند و فقط با رعایت چند نکته، می‌توانید به‌راحتی لاته و مدل‌های مختلف ماکیاتو را در منزل تهیه کنید. فنجان سرو دیگر تفاوت لاته و ماکیاتو است.

فنجان سرو لاته: ارتفاع پایین - دهانه پهن - گردشکل - سرامیکی

دهانه فنجان لاته بهتر است پهن باشد تا آرت و ایجاد نقش‌های هنری در آن به‌راحتی صورت گیرد. 

فنجان سرو کارامل ماکیاتو: ارتفاع زیاد - شیشه‌ایی - باریک

نوع تزیین کارامل ماکیاتو حکم می‌کند که از لیوان شیشه‌ایی باریک استفاده شود.

فنجان سرو لاته ماکیاتو: شیشه‌ایی - باریک‌تر و بزرگتر از فنجان لته

چون برخلاف لته نیاز به تریین ندارد، بهتر است از فنجان‌های شیشه‌ایی نیمه‌بلند استفاده شود.

فنجان سرو اسپرسو ماکیاتو: مانند لته

اسپرسو ماکیاتو یک نوشیدنی مابین اسپرسو و لته است و بهتر است از یک فنجان مشابه با این دو نوشیدنی اضافه شود.

تفاوت سوم ماکیاتو و لاته:‌ تزیین

تزیین لته: یکی از عوامل محبوبیت این نوشیدنی «آرت لته» است. آرت لته به نقش‌های هنری که به‌وسیله شیر در آخرین لایه ترکیب اسپرسو و فوم شیر ایجاد می‌شود،‌ گفته می‌شود.

این نقش‌ها شامل قلب، گل، روزتا، قو، ستاره، چرخش قلب، ستاره، طراح‌های سه بعدی و همچنین نقش‌های سفارشی عکس شخصی است که ایجاد آنها بر روی لته به هنر و مهارت خاصی نیاز دارد.

لته ماکیاتو: مراحل تهیه آن شبیه به لته است و فقط ترتیب اضافه کردن اسپرسو و شیر در آن متفاوت است. این نوشیدنی فاقد تزیین و طرح خاصی است و فقط یک نقطه از اثر اضافه کردن اسپرسو به شیر در آن دیده می‌شود.

اسپرسو ماکیاتو: برای تهیه این نوشیدنی معمولا از طرح‌های مشابه با لته استفاده می‌شود. اما به‌طور کلی لته طرح‌های منحصر‌به‌فرد و زیباتری دارد که هنرمندانه‌تر طراحی می‌شوند.

کارامل ماکیاتو: یکی از خوش‌رنگ‌ولعاب‌ترین نوشیدنی‌های خانواده اسپرسو است. همان‌طور که اشاره شد، اولین لایه آن کارامل است. برای نمایش واضح‌تر کارامل ماکیاتو و منحصر‌به‌فرد کردن آن، لایه چهارمی با طرح‌های زیبایی به‌وسیله کارامل ایجاد می‌شود تا به‌عنوان امضای این نوشیدنی نمایش داده شود و همچنین بر مزه نوشیدنی بیفزاید.

سوالات متداول

چند نوع ماکیاتو وجود دارد؟

به‌طور کلی ۳ نوع ماکایتو شامل اسپرسو ماکیاتو، لته ماکیاتو و کارامل ماکیاتو وجود دارد.

تفاوت لاته و ماکیاتو لاته چیست؟

تفاوت ظاهری آنها در آرت لته است که در نوشیدنی لاته از آن بهره می‌برند. حجم آنها برابر است و فقط مراحل اضافه کردن شیر و اسپرسو در آنها متفاوت است که در این مطلب به‌طور دقیق به آنها پرداخته‌ایم.

خرید سرخ کن فیلیپس
خرید سرخ کن نینجا

محصولات مرتبط

اسپرسو ساز تمام اتوماتیک دلونگی مدل ECAM 23.460
۶۱,۰۴۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز مباشی مدل ECM 2016
۹,۳۵۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز صنعتی بیسمارک مدل BM2270
۲۴,۴۸۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز زیگما مدل RL-744
۵,۱۴۰,۰۰۰ %۲
۵,۰۳۷,۲۰۰ تومان
اسپرسو ساز بوش مدل TIS30321RW
۶۵,۴۶۰,۰۰۰ %۸
۶۰,۲۲۳,۲۰۰ تومان

مطالب مرتبط

بهترین اسپرسوساز های بیسمارک + راهنمای خرید اسپرسوساز های بیسمارک
بهترین اسپرسوساز های بیسمارک + راهنمای خرید اسپرسوساز های بیسمارک

۱۴۰۴/۳/۲۰

بهترین اسپرسو ساز 1404 + بهترین مارک اسپرسو ساز
بهترین اسپرسو ساز 1404 + بهترین مارک اسپرسو ساز

۱۴۰۴/۳/۲۰

راهنمای جامع خرید سرویس قابلمه +  مدل های پرفروش
راهنمای جامع خرید سرویس قابلمه + مدل های پرفروش

۱۴۰۴/۳/۲۰

بهترین جاروبرقی ایستاده سیم دار و شارژی
بهترین جاروبرقی ایستاده سیم دار و شارژی

۱۴۰۴/۳/۲۰

پشتیبانی

دفتر مرکزی :

۰۸۷۷ ۲۸۴۲ - ۰۲۱

هفت روز هفته - ۲۴ ساعت شبانه روز

دفتر هرمزگان :

۴۰۱۲ ۳۳۹ - ۰۷۶۳

شنبه تا چهارشنبه - ۱۴ الی ۲۱

ارسال سریع کالا

مهلت

۷ روز بازگشت کالا

پشتیبانی تلفنی

تضمین اصالت کالا

فروشگاه اینترنتی بوهیر

خرید سرخ کن

خرید اسپرسو ساز

خرید جاروبرقی

خرید آبمیوه گیری

خرید مخلوط کن

خرید اتو

خرید چرخ گوشت

خرید همزن

خرید گوشت کوب

خرید خرد کن

بهترین سرخ کن ها

بهترین اسپر سوساز ها

بهترین جاروبرقی ها

بهترین آبمیوه گیری

خرید مولتی کوکر

ارتباط با بوهیر

درباره بوهیر

سوالات متداول

قوانین و شرایط

پیگیری سفارش

عضویت در خبرنامه بوهیر
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت ایده سریر نوآوران ایرمان قشم (بوهیر) می‌باشد.