در حال بارگذاری ...

  • دسته بندی ها

  • بوهیر

  • پیشنهاد های ویژه

  • مجله بوهیر

  • ارتباط با بوهیر

۰۸۷۷ ۲۸۴۲ - ۰۲۱

شما اینجا هستید :

بوهیر
  1. بلاگ
  2. تفاوت اسپرسو و قهوه ترک + روش تهیه
تفاوت اسپرسو و قهوه ترک + روش تهیه

تفاوت اسپرسو و قهوه ترک + روش تهیه

قهوه یکی از ۳ نوشیدنی محبوب و پرمصرف دنیا است که از بدو تولد تا امروز به عنوان طبیعی‌ترین نوشیدنی انرژی‌زا شناخته می‌شود و میزان مصرف آن هیچ وقت روند نزولی نداشته است. این نوشیدنی همه گیر که از مرز همه کشورهای دنیا عبور کرده به روش‌های متنوعی قابل تهیه است. اسپرسو و قهوه ترک دو نوشیدنی محبوب از خانواده قهوه با روش تهیه و طعم متفاوت هستند که در این مطلب به تفاوت آنها در طرز تهيه، طعم، میزان کافئین، زمان تهیه و نوع قهوه مورد نیاز پرداخته شده است.

خلیل هیبتانی پناه

۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۱۷:۳۸:۰۰

زمان مورد نیاز برای مطالعه :

۱۴

دقیقه

قهوه یکی از ۳ نوشیدنی محبوب و پرمصرف دنیا است که از بدو تولد تا امروز به عنوان طبیعی‌ترین نوشیدنی انرژی‌زا شناخته می‌شود و میزان مصرف آن هیچ وقت روند نزولی نداشته است. این نوشیدنی همه گیر که از مرز همه کشورهای دنیا عبور کرده به روش‌های متنوعی قابل تهیه است. اسپرسو و قهوه ترک دو نوشیدنی محبوب از خانواده قهوه با روش تهیه و طعم متفاوت هستند که در این مطلب به تفاوت آنها در طرز تهيه، طعم، میزان کافئین، زمان تهیه و نوع قهوه مورد نیاز پرداخته شده است.

تفاوت اسپرسو و قهوه ترک + روش تهیه

فهرست مطالب

تفاوت قهوه ترک و اسپرسو

وقتی صحبت از قهوه می‌شود مدل‌های متعددی از این نوشیدنی به ذهن خطور می‌کند که هر کدام روش تهیه متفاوتی دارند و نیز میزان کافئین یکسانی ندارند. قهوه ترک و اسپرسو دو مورد از پرمصرف‌ترین روش‌های تهیه این نوشیدنی هستند:

قهوه ترک (turkish coffee) روش تهیه سنتی قهوه است که به واسطه عطر و طعم مطلوب جایگاه خود را در دل قهوه‌دوستان حفظ کرده است و بیشتر در منزل سرو می‌شود.

 در مقابل، اسپرسو (espresso) یک روش تهیه مدرن است که رفته رفته جایگاه خود را در دل منوی کافی شاپ‌ها تثبیت کرد و با ساخت اسپرسو ساز های خانگی به منزل علاقه‌مندان خود راه یافت.

قهوه سرشار از فایده و موثر بر افزایش انرژی و شادابی مصرف‌کننده است. ابزار و روش تهیه، تفاوت های قهوه ترک و اسپرسو را رقم می‌زنند.

در ادامه خواهید خواند:

  • نوع قهوه قابل استفاده جهت تهیه اسپرسو و قهوه ترک
  • کافئین اسپرسو بیشتر است یا قهوه ترک ؟
  • نوع قهوه مورد نیاز
  • درجه آسیاب قهوه
  • تفاوت طعم
  • زمان تهیه

مطلب پیشنهادی: تفاوت اسپرسو و قهوه دمی

لیست تفاوت های اسپرسو و قهوه ترک

از آنجایی که ریشه اسپرسو و قهوه ترک یکی است (دانه‌های درختچه قهوه که پودر شده‌اند) و هر دو طعمی مطلوب دارند، انتخاب بین آنها کاملا سلیقه‌ایی است. تنها راه برای رسیدن به پاسخ «اسپرسو بهتر است یا قهوه ترک؟» امتحان کردن آنها و رجوع به حس بعد از سرو هر کدام است.

دانه قهوه مناسب برای تهیه اسپرسو و قهوه ترک ؟

پاسخ این سوال برای تفاوت همه انواع قهوه صدق می‌کند. قطعا بهترین نوع قهوه برای تهیه اسپرسو، قهوه ترک و نیز سایر روش‌های تهیه قهوه «عربیکا» است. دانه‌های عربیکا تعادل بین تلخی و میزان کافئین را حفظ می‌کنند و طعم بهتری به نسبت روبوستا و لیبریکا دارد.

به‌طور کلی ۳ نوع قهوه شامل عربیکا که بهترین و پرمصرف‌ترین است، روبوستا که تلخی و کافئین بیشتری به نسبت روبوستا دارد و لیبریکا که درصد بسیار کمی از قهوه جهان را تشکیل می‌دهد و خیلی کم مورد توجه قرار می‌گیرد وجود دارد.

در مطلب بهترین قهوه برای تهیه اسپرسو به تفاوت عربیکا و روبوستا و مزایا و معایب هر کدام پرداخته‌ایم. مدل‌های مختلفی از پودر قهوه اسپرسو عرضه می‌شود که مدل‌هایی که ترکیبی از قهوه عربیکا و روبوستا ساخته می‌شوند بهترین و مناسب‌ترین گزینه هستند.

فرق دستگاه تهیه اسپرسو و قهوه ترک

اسپرسو ساز دستگاه مورد نیاز جهت تهیه قهوه اسپرسو است که از مدل‌های خانگی آن برای تهیه این نوشیدنی در منزل استفاده می‌شود. روش ساده‌تر تهیه اسپرسو در منزل استفاده از موکاپات است.

روش عملکرد موکاپات الهام‌گرفته از مکانیزم عملکرد دستگاه اسپرسو ساز است و با استفاده از فشار ناشی از بخار عصاره قهوه را می‌گیرد. با این تفاوت که قدرت بسیار پایین‌تری دارد. چون اسپرسو ساز یک دستگاه برقی است و با استفاده از پمپ فشار، فشار زیادی اعمال می‌کند.

این در حالی است که موکاپات یک اسپرسو ساز روگازی و زمان تهیه اسپرسو در آن طولانی‌تر است. در مطلب فرق اسپرسو ساز و موکاپات به تفاوت‌های این دو ابزار پرداخته‌ایم.

قهوه ترک با استفاده «جذوه» حاضر می‌شود. جذوه که با عنوان ایبریک نیز شناخته می‌شود نوعی قهوه جوش اختصاصی برای تهیه قهوه ترک است. جنس این ابزار از فولاد، مس، سرامیک یا برنج است.

جذوه دارای یک دسته بلند جهت جابجایی راحت است و ظاهری مشابه شیر جوش دارد و به نوعی عملکرد یکسانی نیز دارند. این ابزار بر روی اجاق گاز قرار می‌گیرد و فرایند تهیه قهوه ترک را تدریجی طی می‌کند.

  • دستگاه اسپرسو ساز سرعت تهیه بسیار بیشتری دارد و کمتر از ۲ دقیقه یک شات اسپرسو را حاضر خواهد کرد.
  • در حال که موکاپات و جذوه عصاره قهوه را به آرامی می‌گیرند و چند دقیقه باید در انتظار باشید.

 مطلب پیشنهادی: تفاوت اسپرسو و قهوه فرانسه

تفاوت روش تهیه قهوه ترک و اسپرسو

همان‌طور که گفته شد، برای تهیه قهوه ترک و اسپرسو از ۲ دستگاه مختلف با مکانیزم عملکرد کاملا متفاوت استفاده می‌شود.

مراحل تهیه اسپرسو در اسپرسو ساز:

  • فشار دادن کلید روشن / خاموش (جهت رساندن آب به دمای استاندارد)
  • اضافه کردن پودر قهوه به سبد پرتافیلتر
  • در انتظار سبز شدن چراغ عصاره‌گیری ماندن
  • بعد از سبز شدن چراغ، اتصال پرتافیلتر به هدگروپ دستگاه
  • فشار دادن کلید عصاره گیری
  • قطع عصاره گیری بعد از ۱۰ الی ۱۵ ثانیه

این مراحل تهیه اسپرسو در یک اسپرسو ساز معمولی بود. اسپرسو سازهای اتوماتیک و فوق‌پیشرفته فرایند عصاره‌گیری را خودکار قطع می‌کنند. برخی از این دستگاه‌ها از نمایشگر لمسی با منوی کاربردی و نیز مخزن آسیاب قهوه بهره می‌برد. اما اصول تهیه در همه آنها یکسان است.

مطلب پیشنهادی: تفاوت قهوه ساز و اسپرسو ساز

مراحل تهیه قهوه ترک در جذوه:

  • ۷ تا ۱۰ گرم پودر قهوه در جذوه بریزید. (یک قاشق مرباخوری)
  • به ازای هر نفر یک فنجان آب سرد به جذوه اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری شکر به ترکیب به دست‌آمه اضافه کنید.
  • در ادامه به آرامی ترکیب ایجادشده را هم بزنید تا آب، شکر و قهوه بافتی یکنواخت بگیرند.
  • سپس جذوه را روی حرارت ملایم بر روی اجاق گاز قرار دهید و در انتظار تشکیل فوم (کف) اولیه بر روی سطح قهوه بمانید.
  • به محض مشاهده لایه فوم بر روی سطح قهوه فرایند عصاره‌گیری را با برداشتن جذوه از روی اجاق گاز موقتا قطع کنید و با قاشق فوم روی قهوه را به فنجان بریزید. (قبل از قل خوردن قهوه آن را بردارید)
  • جذوه را مجدد بر روی شعله قرار دهید و قبل از قل خوردن و به محض تشکیل لایه فوم جدید آن را دوباره از روی شعله بردارید و نصف قهوه را به فنجان (فنجان‌ها) بریزید.
  • برای بار سوم جذوه را در معرض حرارت قرار دهید و بعد از تشکیل کف بر سطح قهوه آن را برای آخرین بار از روی اجاق برداشته و فنجان (فنجان‌ها) را پر کنید.

دلیل استفاده از آب سرد برای حاضر کردن قهوه ترک «افزایش زمان عصاره‌گیری» جهت افزایش غلظت آن است که طعمی مرغوب به همراه خواهد داشت. قهوه ترک برخلاف اسپرسو قابلیت اضافه کردن شکر را دارد.

مطلب پیشنهادی: بهترین مدل اسپرسو ساز مباشی

مراحل تهیه اسپرسو در موکاپات:

  • محفظه آب را (تا حداکثر زیر سوپاپ) پر کنید.
  • پودر قهوه را به سبد مخصوص بریزید.
  • سپس به آرامی با انگشت یا پشت قاشق، سطح آن را صاف و یکدست کنید.
  • محفظه جمع‌آوری عصاره را ببندید.
  • موکاپات را روی شعله گاز قرار دهید. (شعله را در حد متوسط تنظیم کنید)

تفاوت آسیاب قهوه برای تهیه اسپرسو و قهوه ترک

یکی از اساسی‌ترین تفاوت‌های قهوه ترک و اسپرسو «اندازه آسیاب قهوه» است:

قهوه استفاده شده برای قهوه ترک بسیار ریز و نرم است تا به راحتی در آب حل شود. در حالی که اسپرسو نیاز به حل کردن قهوه در آب ندارد و چون این دستگاه با استفاده از عبور پرفشار آب از میان منافذ پودر قهوه عصاره‌گیری می‌کند باید پودر قهوه آن مقداری درشت‌تر باشد. نرمی قهوه اسپرسو منجر به اختلال در سرعت و کیفیت عبور آب از پودر قهوه می‌شود که نتیجه‌ای نامطلوب به همراه خواهد داشت.

با این تفاسیر، بنظر شما کافئین اسپرسو بیشتر است یا قهوه ترک؟

کافئین اسپرسو بیشتر است یا قهوه ترک

میزان کافئین موجود در هر روش تهیه قهوه به چند عامل از جمله نوع قهوه (عربیکا یا روبوستا)، درجهس آسیاب و نحوه تهیه آن (جوشاندن، پرس، فشار یا…) بستگی دارد. 

 

اسپرسو به واسطه نوع عصاره‌گیری منحصربه‌فرد دارای بیشترین میزان کافئین در همه انواع قهوه از جمله قهوه ترک است. قهوه ترک برخلاف اسپرسو تهیه شده در اسپرسو ساز بدون فیلتر کردن پودر قهوه حاضر می‌شود؛ به همین واسطه وجود پودر قهوه بر روی زبان احساس می‌شود.

امام به‌طور کلی اختلاف بسیار زیادی در میزان کافئین قهوه‌ها نیست و با سرو هر کدام از آنها مقدار کافئین لازم را دریافت خواهد شد.

اسپرسو تلخ تر است یا قهوه ترک

قهوه ذاتا یک قهوه تلخ است و همه روش‌های تهیه آن تلخ هستند. فقط میزان تلخی آنها متفاوت است. به همین واسطه برخی از شیر، بستنی، کارامل یا شکلات برای طعم‌دار کردن قهوه استفاده می‌کنند.

میزان تلخی قهوه اسپرسو مقداری بیشتر از قهوه ترک است اما در کل هر دو نوشیدنی تلخ هستند. درجه تلخی اسپرسو گاها با ترکیب آب داغ بعد از عصاره‌گیری کاسته می‌شود که به آن آمریکانو می‌گویند.

در مطلب تفاوت آمریکانو و اسپرسو به روش تهیه این نوشیدنی و نیز فرق آن با اسپرسو پرداخته‌ایم.

ترکیب در شیر

هر دو نوشیدنی قابلیت ترکیب با شیر را دارند؛ اما به روش‌های مختلف:

استفاده از شیر در قهوه ترک به این صورت است که بجای آب، قهوه را با شیر ترکیب می‌کنند. در حالی که نوع تهیه اسپرسو مانع استفاده از این روش می‌شود.

اما در مقابل، روشی دیگر و کاملا متفاوت برای ترکیب شیر و اسپرسو ارائه شده است؛ به این صورت که باید شیر را با استفاده از بخار تبدیل به کف و سپس به عصاره اسپرسو اضافه کرد.

اما در صورت تهیه اسپرسو در موکاپات می‌توان از روش قبلی بهره برد و شیر را جایگزین آب کرد.

اگر انتخاب شما از بین نوشیدنی اسپرسو و قهوه ترک «اسپرسو» است ادامه این مطلب برای شما است.

در ادامه چند مدل از بهترین دستگاه‌های اسپرسو ساز را معرفی خواهیم کرد.

۳ اسپرسو ساز با کیفیت بازار

اسپرسو ساز به عنوان مدرن‌ترین دستگاه قهوه ساز در مدل‌های متنوعی با سطح کیفیت و قیمت متنوع عرضه می‌شود. ۳ مورد از پرفروش‌ترین اسپرسو سازهای بازار:

اسپرسو ساز دلونگی EC685

دلونگی معتبرترین مارک اسپرسو ساز است که تنوع کالایی بسیار زیادی دارد و EC685 پرفروش‌ترین دستگاه چرخه تولید این برند ایتالیایی به‌شمار می‌آید. این دستگاه ۱۳۵۰ وات قدرت دارد و با فشار بخار ۱۵ بار عمل می‌کند که استاندارد و مناسب برای مصارف خانگی هستند.

اسپرسو ساز دلونگی EC685 بدنه‌ایی از جنس استیل ضد زنگ دارد و در ۴ رنگ مشکی، سفید، قرمز و نقره ای عرضه می‌شود. این دستگاه خوش‌ساخت از نازل بخار جهت تهیه فوم شیر نیز بهره می‌برد.

 

خرید اسپرسو ساز دلونگی EC685

اسپرسو ساز مباشی ECM2016

مباش به عنوان یک برند تولیدکننده اسپرسو سازهای خوش‌قیمت شناخته می‌شود که مانند دلونگی از تنوع کالایی بسیار زیادی بهره می‌برد؛ ولی برخلاف آن اسپرسوسازهای فوق‌پیشرفته زیادی در بازار ندارد.

ECM2016 ظاهری نسبتا مشابه با مورد قبلی دارد و رنگ‌بندی مشابهی نیز دارند. قدرت این دستگاه ۱۳۵۰ است. مباشی ECM2016 یک دستگاه ۲۰ باری است و مخزن آب آن ۱.۱ لیتر ظرفیت دارد. نازل بخار، سینی چکه گیر و صفحه گرم نگهدارنده فنجان سایر مشخصات اسپرسوساز مباشی ۲۰۱۶ هستند.

 

خرید اسپرسو ساز مباشی ECM 2016

اسپرسو ساز نوا NCM149

NCM149 در کنار NCM140 پرچمدار اسپرسوسازهای نوا است که بدنه‌ای استیلی (نچسب و ضد خش) دارد. وزن این دستگاه ۶.۵ کیلوگرم است و ابعاد جمع‌وجور و کوچکی دارد تا فضای زیادی از آشپزخانه را اشغال نکند.

این اسپرسوساز برای استفاده در مصارف تجاری کوچک مانند سوپر مارکت نیز مناسب است. توان مصرفی و فشار بخار اسپرسو ساز نوا NCM 149 به ترتیب ۱۲۵۰ وات و ۱۵ بار است.

 

خرید اسپرسوساز NCM 149

اگر قصد خرید اسپرسو ساز در بازه‌های قیمتی دیگر را دارید به سایت بوهیر مراجعه کنید و از تنوع کالایی آن بهره بگیرید.

خرید سرخ کن فیلیپس
خرید سرخ کن نینجا

محصولات مرتبط

اسپرسو ساز بوش مدل TIS65621RW
۹۹,۹۴۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز دلونگی مدل EC850M
۲۳,۸۴۶,۰۰۰ %۴
۲۲,۸۹۲,۱۶۰ تومان
اسپرسو ساز نوا مدل NCM 140
۱۲,۲۹۰,۰۰۰ %۱۰
۱۱,۰۶۱,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز دلونگی مدل EC685
۱۳,۹۲۰,۰۰۰ %۲
۱۳,۶۴۱,۶۰۰ تومان
اسپرسو ساز یورولوکس مدل EU-CM4252DSB
۱۲,۷۰۰,۰۰۰ %۱۲
۱۱,۱۷۶,۰۰۰ تومان

مطالب مرتبط

انواع قهوه و طرز تهیه آن| راهنمای کامل عاشقان قهوه
انواع قهوه و طرز تهیه آن| راهنمای کامل عاشقان قهوه

۱۴۰۴/۶/۱۱

اسپرسوساز خانگی چی بخرم؟ راهنمای کامل انتخاب بهترین مدل
اسپرسوساز خانگی چی بخرم؟ راهنمای کامل انتخاب بهترین مدل

۱۴۰۴/۶/۱۱

بهترین جارو شارژی عصایی دسته بلند| راهنمای خرید 2025
بهترین جارو شارژی عصایی دسته بلند| راهنمای خرید 2025

۱۴۰۴/۶/۱۱

انواع جاروهای شارژی| راهنمای کامل انتخاب بهترین مدل
انواع جاروهای شارژی| راهنمای کامل انتخاب بهترین مدل

۱۴۰۴/۶/۱۱

پشتیبانی

دفتر مرکزی :

۰۸۷۷ ۲۸۴۲ - ۰۲۱

هفت روز هفته - ۲۴ ساعت شبانه روز

دفتر هرمزگان :

۴۰۱۲ ۳۳۹ - ۰۷۶۳

شنبه تا چهارشنبه - ۱۴ الی ۲۱

ارسال سریع کالا

مهلت

۷ روز بازگشت کالا

پشتیبانی تلفنی

تضمین اصالت کالا

فروشگاه اینترنتی بوهیر

خرید سرخ کن

خرید اسپرسو ساز

خرید جاروبرقی

خرید آبمیوه گیری

خرید مخلوط کن

خرید اتو

خرید چرخ گوشت

خرید همزن

خرید گوشت کوب

خرید خرد کن

بهترین سرخ کن ها

بهترین اسپر سوساز ها

بهترین جاروبرقی ها

بهترین آبمیوه گیری

خرید مولتی کوکر

ارتباط با بوهیر

درباره بوهیر

سوالات متداول

قوانین و شرایط

پیگیری سفارش

عضویت در خبرنامه بوهیر
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت ایده سریر نوآوران ایرمان قشم (بوهیر) می‌باشد.