در حال بارگذاری ...

  • دسته بندی ها

  • بوهیر

  • پیشنهاد های ویژه

  • مجله بوهیر

  • ارتباط با بوهیر

۰۸۷۷ ۲۸۴۲ - ۰۲۱

شما اینجا هستید :

بوهیر
  1. بلاگ
  2. موکا چیست؟ روش تهیه موکا در منزل
موکا چیست؟ روش تهیه موکا در منزل

موکا چیست؟ روش تهیه موکا در منزل

قهوه به‌عنوان یک نوشیدنی محبوب و پراستفاده به روش‌های مختلفی و با ترکیب در مواد افزودنی متنوعی قابل تهیه است. موکا یکی از نوشیدنی‌های محبوب خانواده قهوه است که در این مطلب به روش تهیه آن خواهیم پرداخت.

خلیل هیبتانی پناه

۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۲۱:۰۶:۳۲

زمان مورد نیاز برای مطالعه :

۹

دقیقه

قهوه به‌عنوان یک نوشیدنی محبوب و پراستفاده به روش‌های مختلفی و با ترکیب در مواد افزودنی متنوعی قابل تهیه است. موکا یکی از نوشیدنی‌های محبوب خانواده قهوه است که در این مطلب به روش تهیه آن خواهیم پرداخت.

موکا چیست؟ روش تهیه موکا در منزل

فهرست مطالب

طرز تهیه موکا در منزل

خانواده قهوه بسیار بزرگ است و حجم زیادی از نوشیدنی‌های خوش عطر و طعم شامل این خانواده بزرگ هستند. نوشیدنی‌هایی که مناسب برای سرو در فصول مختلف هستند.

قهوه ذاتا یک نوشیدنی گرم است؛ اما در ترکیب با مواد افزودنی مختلف، قابلیت سرو به‌صورت سرد را نیز دارد. موکا از جمله نوشیدنی‌های بسیار محبوبی است که به دو صورت سرد و گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قهوه موکا از ترکیب شیر، قهوه (اسپرسو) و شکلات تهیه می‌شود و برای حاضر کردن آن می‌توانید از قهوه جوش استفاده کنید. اما با خرید اسپرسو ساز خانگی می‌توانید به‌سرعت و با کیفیت بیشتری آن را تهیه کنید.

مطلب پیشنهادی: بهترین قهوه برای اسپرسو (تفاوت عربیکا و ربوستا)

مواد مورد نیاز جهت تهیه موکا

موکا به‌عنوان یک نوشیدنی محبوب از خانواده قهوه، روش تهیه بسیار ساده‌ای دارد و فقط کافیست مواد مورد نیاز جهت تهیه آن را حاضر و با یکدیگر ترکیب کنید. ترکیب مواد لازم در تهیه موکا نیازمند رعایت چند نکته ریز است که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

مواد لازم جهت تهیه موکا:

  • اسپرسو یا قهوه دمی (۱ یا ۲ شات)
  • پودر شکلات
  • پودر کاکائو (۲ قاشق غذاخوری)
  • شیر
  • خامه قنادی (۲ قاشق غذاخوری)
  • آب داغ

گام اول: ترکیب پودر شکلات و پودر کاکائو، اضافه کردن مقداری آب داغ و سپس هم زدن آنها. در این مرحله دقت کنید که ترکیب به دست آمده شکل کاراملی و شیره‌ای داشته باشد.

مطلب پیشنهادی: تفاوت لاته و کاپوچینو

البته می‌توانید از سس شکلات آماده نیز استفاده کنید. برخی از افراد علاقه‌مند به قهوه تلخ در این مرحله از چند تکه شکلات تلخ استفاده می‌کنند. استفاده از هر کدام از این موارد کاملا سلیقه‌ایی است.

گام دوم: قهوه را آماده کنید. در این مرحله می‌توانید از اسپرسو یا قهوه دمی استفاده کنید که کاملا به ذائقه و سلیقه خودتان بستگی دارد. 

گام سوم: فوم (کف) شیر را حاضر کنید. در صورتی که از دستگاه اسپرسو ساز برای تهیه موکا استفاده می‌کنید، می‌توانید از نازل بخار آن فوم شیر را آماده کنید. در غیر این صورت باید از روش‌های سنتی و با استفاده از شیر جوش، همزن دستی یا ابزارهای دیگری فوم شیر را حاضر کنید.

مطلب پیشنهادی: تفاوت قهوه سرد و قهوه گرم

گام چهارم: مواد تهیه شده را با یکدیگر ترکیب کنید. این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد و هر چه با دقت و ظرافت بیشتری انجام شود، نوشیدنی تهیه شده، کیفیت مطلوب‌تری خواهد داشت. دقت کنید، اضافه کردن مواد باید به‌صورت لایه لایه صورت گیرد.

مراحل ترکیب مواد جهت تهیه موکا:

  • ابتدا سس شکلات تهیه شده به لیوان ریخته شود. (پیشنهاد می‌شود از لیوان شیشه‌ای بلند استفاده کنید)
  • سپس فوم شیر تهیه شده را به آن اضافه کنید. (این کار را طوری انجام دهید که شیر و سس شکلات با هم ترکیب شوند)
  • در گام بعدی اسپرسو یا قهوه را به آنها اضافه کنید. (اسپرسو را به آرامی و به‌گونه‌ایی که کمتر به لایه زیرین شیر نفوذ نکند اضافه کنید)
  • در نهایت جهت تزیین و زیبایی موکا، خامه قنادی را به‌عنوان آخرین لایه اضافه کنید. همچنین از تکه‌های شکلات نیز جهت زیبایی بیشتر و طعم مطلوب‌تر نیز می‌توانید استفاده کنید. (قبل از این مرحله می‌توانید مقداری کف شیر را با استفاده از قاشق به سطح نوشیدنی اضافه کنید که علاوه‌بر زیبایی، طعم آن را نیز در دو نوبت حس کنید)

تزیین موکا تا حد زیادی سلیقه‌ایی است و می‌توانید از مواد دیگری نیز جهت زیبایی بیشتر نوشیدنی خود استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی: تفاوت اسپرسو و قهوه دمی

روش تهیه شیر برای موکا

تهیه فوم شیر به وسیله نازل بخار دستگاه اسپرسو ساز بسیار آسان است؛ فقط کافیست سر نازل بخار را وارد لیوان یا پیچر حاوی شیر کنید و تا زمانی که شیر تبدیل به فوم شود آن را خارج نکنید.

بهتر است نازل بخار به کف لیوان نرسد تا بخار خارج شده از آن به درستی پخش شود. برای تهیه فوم شیر باید از شیر خنک استفاده شود. با استفاده از همزن دستی، فرنچ پرس و مایکروویو نیز می‌توانید فوم شیر مورد نیاز جهت تهیه موکا را تهیه کنید.

روش تهیه فوم شیر در مایکروویو به این صورت است: ابتدا شیر را به یک ظرف شیشه‌ای بریزید (مقدار شیری که استفاده می‌کنید نباید بیشتر از نیمه لیوان باشد)، درب آن را ببندید و به مدت ۴۵ ثانیه آن را به سرعت تکان دهید. سپس درب ظرف شیر را بردارید و لیوان را به مدت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه درون مایکروویو قرار دهید.

مطلب پیشنهادی: تفاوت اسپرسو و نسکافه

روش تهیه سس شکلات برای موکا

سس شکلات به روش‌های متنوعی تهیه می‌شود که می‌‌توان متناسب با ذائقه خود مواد اولیه آن را تغییر داد. ترکیب شکر، کاکائو و نمک از مرسوم‌ترین روش‌های تهیه سس شکلات است.

دستور تهیه این سس شکلات به این صورت است که ابتدا یک پیمانه شکر، نصف پیمانه کاکائو و یک‌هشتم قاشق غذاخوری نمک را به هم مخلوط کرده، سپس نصف پیمانه آب روی آنها بریزد و مواد را هم بزنید.

در گام بعدی مواد را روی شعله متوسط قرار دهید و همزمان به هم زدن مواد تا زمانی که سس بجوشد ادامه دهید. پس از جوشیدن مواد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا ۳۰ ثانیه دیگر بجوشد. سپس گاز را خاموش کنید.

در گام بعدی یک و نیم قاشق چای‌خوری وانیل به آن اضافه کنید. برای تهیه موکای سرد اجازه دهید تا دمای سس پایین بیاید. در غیر این صورت با قاشق، سس را به لیوان اضافه کنید. ۳ قاشق غذاخوری از این سس کافی است.

طرز تهیه آیس سرد

همان‌طور که اشاره شد، موکا از جمله نوشیدنی‌هایی است که به صورت سرد و گرم قابل تهیه و سرو است. مواد لازم جهت تهیه موکای سرد عبارتند از:

  • شیر (۳/۴ لیوان)
  • یخ
  • اسپرسو (۱ شات)
  • سس شکلات (۳ قاشق غذاخوری)

مراحل تهیه آیس موکا به این صورت است: 

مرحله اول: بدنه داخلی لیوان را به سس شکلات آغشته کنید (برای طعم‌پذیری بیشتر، می‌توانید مقداری از سس شکلات را به کف لیوان بریزید).

مرحله دوم: شیر سرد و یخ را اضافه کنید.

مرحله سوم: اسپرسو را اضافه کنید. (بهتر است از قبل اسپرسو را آماده کنید تا دمای آن پایین بیاید و طعم نوشیدنی یکدست سرد باشد و همچنین یخ‌ها را به سرعت آب نکند)

مرحله چهارم: برای تزیین، یک لایه جدید با خامه، سس شکلات و شکلات رنده شده ایجاد کنید. (استفاده از هر ۳ مورد یا فقط یکی از آنها اختیاری است)

حاضر کردن اسپرسو برای تهیه موکا و آیس موکا

بهترین دستگاه جهت حاضر کردن اسپرسو برای تهیه موکا و آیس موکا و سایر نوشیدنی‌های این خانواده، دستگاه اسپرسو ساز است. روش استفاده از این دستگاه بسیار آسان و عملکرد آن بسیار سریع است.

برخی از اسپرسو سازهای تمام اتوماتیک به‌صورت حرفه ای و اتوماتیک نوشیدنی‌هایی مانند کاپوچینو، کافه لاته، موکا و ماکیاتو را تهیه می‌کنند. اما اگر علاقه دارید خودتان نوشیدنی مدنظرتان را تهیه کنید، می‌توانید از اسپرسوسازهای معمولی استفاده کنید.

مراحل تهیه اسپرسو در اسپرسو ساز:

  • ابتدا مخزن آب دستگاه را آب و دستگاه را روشن کنید.
  • سپس پودر قهوه را به سبد پرتافیلتر دستگاه بریزید.
  • در ادامه به وسیله تمپر، پودر قهوه را فشرده و پرتافیلتر را به هدگروپ متصل کنید.
  • در گام آخر پس از روشن شدن چراغ سبز دستگاه، دکمه عصاره‌گیری را فشار دهید.

توجه داشته باشید، فشرده کردن پودر قهوه بسیار حائز اهمیت است و تاثیر بسیار زیادی در طعم و غلظت اسپرسو دارد.

مطلب پیشنهادی: تفاوت اسپرسو و قهوه فرانسه

اسپرسو ساز خوب از کجا بخرم؟

برای خرید انواع اسپرسو ساز از برندهای معتبر، می‌توانید از طریق بوهیر قشم اقدام نمایید. در این فروشگاه اینترنتی برای رسیدن به انتخابی مناسب از قابلیت مقایسه محصولات استفاده بهره می‌برید تا محصولات مختلف را از نظر قیمت، مشخصات و قابلیت‌ها و ویژگی‌های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید.

قیمت‌گذاری مناسب دیگر مزیت خرید از بوهیر است. در این فروشگاه اینترنتی علاوه‌بر اسپرسوساز، لوازم خانگی مختلف از جمله جاروبرقی، تلویزیون، لوازم پخت و پز شامل سرخ کن، مایکروویو، پلوپز و زودپز، اتو، ماشین لباسشویی، یخچال و ماشین ظرفشویی نیز به فروش می‌رسد. برای خرید لوازم خانگی از برندهای معتبر مانند ال جی، سامسونگ، بوش، سونی، دلونگی، فیلیپس، پاناسونیک و هیتاچی وارد فروشگاه اینترنتی بوهیر قشم شوید.

سوالات متداول

برای تهیه موکا شیر سرد استفاده کنم یا شیر گرم؟

بهتر است از شیر خنک برای تهیه موکا استفاده شود.

مواد مورد نیاز جهت تهیه موکا کدامند؟

لیست مواد لازم جهت تهیه موکا عبارتند از: اسپرسو - سس شکلات - شیر - خامه قنادی

خرید سرخ کن فیلیپس
خرید سرخ کن نینجا

محصولات مرتبط

اسپرسو ساز دلونگی مدل EC885M
۱۴,۶۰۰,۰۰۰ %۷
۱۳,۵۷۸,۰۰۰ تومان
نسپرسو ساز دلونگی مدل EDG315 دولچه گوستو جنیو اس پلاس
۱۳,۶۲۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز نیمه صنعتی بیسمارک مدل BM2263
۱۱,۲۲۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز بیسمارک مدل BM2262
۱۱,۲۲۰,۰۰۰ تومان
اسپرسو ساز تلیونیکس مدل TEM5120
۴,۷۰۰,۰۰۰ %۹
۴,۲۷۷,۰۰۰ تومان

مطالب مرتبط

بهترین اسپرسوساز های بیسمارک + راهنمای خرید اسپرسوساز های بیسمارک
بهترین اسپرسوساز های بیسمارک + راهنمای خرید اسپرسوساز های بیسمارک

۱۴۰۴/۳/۲۰

بهترین اسپرسو ساز 1404 + بهترین مارک اسپرسو ساز
بهترین اسپرسو ساز 1404 + بهترین مارک اسپرسو ساز

۱۴۰۴/۳/۲۰

راهنمای جامع خرید سرویس قابلمه +  مدل های پرفروش
راهنمای جامع خرید سرویس قابلمه + مدل های پرفروش

۱۴۰۴/۳/۲۰

بهترین جاروبرقی ایستاده سیم دار و شارژی
بهترین جاروبرقی ایستاده سیم دار و شارژی

۱۴۰۴/۳/۲۰

پشتیبانی

دفتر مرکزی :

۰۸۷۷ ۲۸۴۲ - ۰۲۱

هفت روز هفته - ۲۴ ساعت شبانه روز

دفتر هرمزگان :

۴۰۱۲ ۳۳۹ - ۰۷۶۳

شنبه تا چهارشنبه - ۱۴ الی ۲۱

ارسال سریع کالا

مهلت

۷ روز بازگشت کالا

پشتیبانی تلفنی

تضمین اصالت کالا

فروشگاه اینترنتی بوهیر

خرید سرخ کن

خرید اسپرسو ساز

خرید جاروبرقی

خرید آبمیوه گیری

خرید مخلوط کن

خرید اتو

خرید چرخ گوشت

خرید همزن

خرید گوشت کوب

خرید خرد کن

بهترین سرخ کن ها

بهترین اسپر سوساز ها

بهترین جاروبرقی ها

بهترین آبمیوه گیری

خرید مولتی کوکر

ارتباط با بوهیر

درباره بوهیر

سوالات متداول

قوانین و شرایط

پیگیری سفارش

عضویت در خبرنامه بوهیر
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت ایده سریر نوآوران ایرمان قشم (بوهیر) می‌باشد.